Presentatie Nieuwjaarsontmoeting gemeente Dronten

Op 4 januari 2016 presenteerde ik de Nieuwjaarsontmoeting van de Gemeente Dronten.

Wederzijds was deze samenwerking goed bevallen, op 3 januari 2017 stond ik wederom als presentator van de Nieuwjaarsontmoeting op het podium van De Meerpaal in Dronten.

Hieronder het verslag van de bijeenkomst in 2016. Vanuit zowel de gemeente Dronten als De Meerpaal mocht ik in een mooie aanbeveling ontvangen.


Terugblik op 4 januari 2016

Een korte terugblik op 4 januari 2016, hier was ik aan het werk als presentator en avondvoorzitter.
Hoe dat in zijn werk gaat? Een greep uit de voorbereiding..
Voorbereidende gesprekken met de projectgroep van de Meerpaal en de gemeente Dronten. Programma-opzet bespreken, planning doorlopen.
Voorbereidend gesprek met burgemeester Aat de Jonge, met onder andere inventarisatie van de onderwerpen voor het interview. Hierna me verdiept in wat er het afgelopen jaar over deze onderwerpen is geschreven en gezegd. Goede wisselwerking zo samen, en dat is belangrijk. Dat je ook weet wat je aan elkaar hebt, ook op het podium.

Het doel helder

Ondertussen bedenken... wat doe ik aan op het podium?
Bezig met de cue-cards voor de avond, vragen voor het interview formuleren.
En vooral helder hebben wie is waar verantwoordelijk voor. En welk doel hebben we met de avond? Wat moet wanneer verteld worden?
Op de dag zelf een uitgebreide doorloop. Ik ben dan wel de spreekbuis op het toneel, maar achter de schermen veel contact met Margrit Vos van de Meerpaal en Carola van Rossum van de gemeente en natuurlijk ook met Ben Metz en de anderen van de techniek.

Goede voorbereiding

De avond zelf liep - door de goede voorbereiding en de plezierige samenwerking - gestroomlijnd. Natuurlijk zijn er mooie punten voor en van feedback, die heb ik voor mezelf en die hoorde ik om me heen ook over de programma-opzet. De programma-inhoud werd positief ervaren door de bezoekers - met hier en daar een kritische noot.

Complimenten

Over mijn werk deze avond heb ik veel comlimenten mogen ontvangen. Ik heb zelf genoten van de avond en vooral ook genoten van het genieten van de mensen.

foto boven: Gert Jan van Tilburg
​foto onder: fotostudiowierd.nl


Realisatie: Sybit - Software op Maat